Maanzaad muffins
- 10 min
- 30 min
- Makkelijk
- 10 stukken
Weet u dat maanzaad een van de superfoods is en dat de zaadjes bijna wonderen kunnen doen? We weten dat al lang en daarom gebruiken we maanzaad zo graag in allerlei recepten. Zoals in dit recept voor muffins van volkoren bloem. Ze zijn zacht en luchtig en onder de klassieke muffins kennen ze geen concurrentie. Wees een beetje gezonder dankzij maanzaad.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 83 Kcal
- 7 g eiwit
- 5 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
10 stukken
Tags
Bereidingswijze
1
U zal twee kommen nodig hebben. Meng bloem, maanzaad, havervlokken en bakpoeder in één kom.
2
In de tweede kom klop eieren samen met melk en stevia (eventueel met een andere zoetstof).
3
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar totdat er een glad en half vloeibaar beslag van bestaat.
4
Doe het beslag in een muffin bakvorm ingelegd met papier vormpjes of u kunt de bakvorm eventueel ook invetten.
5
Bak de muffins voor ongeveer 25-30 minuten op 170-180°C.
6
Laat de muffins op de ovenrooster even afkoelen en daarna kunt u ze serveren.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
geweldig recept
Automatische vertaling
Zeer smakelijke lunch overdag met het CH-dieet. De tweede keer gooide ik bosbessen erbij, waardoor het nog lekkerder werd.
Automatische vertaling Hungarian
Het was goed maar niet erg lief.
Automatische vertaling