Pavlovataart
- 15 min
- 95 min
- Moeilijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 102 Kcal
- 10 g eiwit
- 2 g vet
- 11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4x eiwit
- 200 g erythritol (u kunt het door xylitol vervangen)
- 1 eetlepels appelazijn (of wijnazijn)
- 1 theelepel vanille-extract
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100°C.
Zet de au bain-marie klaar: u hebt 2 potten nodig (een groter en een kleiner) of een pot en een kleiner hittebestendig vaatwerk.
Doe een kleine hoeveelheid water in de grotere pan - zodat straks het water de bodem van de kleinere kom niet aanraakt. Breng het water aan de kook en draai vervolgens het vuur naar matig.
Plaats dan de kleinere pot (of hittebestendig vaatwerk) in de grote pot. Doe in de kleinere schaal de eiwitten, begin ze te kloppen en onder voortdurend kloppen voeg ook erythritol, azijn en vanille extract toe.
Klop deze mixtuur gedurende 5-7minuten tot het een stijf en glanzend beslag is: als u de garde uit de geklopte eiwitten trekt, moeten er op de garde bijna rechte puntjes eiwit blijven zitten.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en schenk er de opgeklopte eiwitten in. Maak er een rondje van ongeveer ⌀ 30 cm.
Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat de eiwitten spons voor 1,5 - 2 uur drogen op 100°C. Schakel de oven vervolgens uit (maar niet open doen!) en laat de spons in de gesloten oven compleet afkoelen - het duurt enkele uren maar het kan in de oven ook tot de volgende dag blijven zitten.
Als u de top van de spons aanraakt en het helemaal droog is en niks op uw vingers blijft plakken, weet u dat de spons klaar is.
Maak de crème voordat u het gaat serveren.
Klop kwark en honing samen in een kom. Halveer de vanille peul en met de top van uw mes haal de zaadjes van een helft vanille peul uit. Voeg deze aan de kwark mixtuur.
Met behulp van een lepel, zet een laag crème op de afgekoelde spons en versier de pavlova taart met aardbeien en gehakte pistachenoten.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
het wil na 3 uur niet hard worden, iemand een idee?
Automatische vertaling