ZoekenZoekenoznámeníMeldingMijn accountMijn accountCartCart 0
Ik wil koken Winkel Over ons Neem contact met ons op

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

  • 102 Kcal
  • 10 g eiwit
  • 2 g vet
  • 11 g koolhydraten

Krijg een gladde huid en hernieuwd zelfvertrouwen met collageen

  • Stralende huid
  • Mooi haar
  • Gezonde gewrichten
Meer informatie

Ingrediënten

Reishi - revitalisering, ontspanning, balans

  • Reken af met vermoeidheid
  • Levergezondheid
  • Traditionele Chinese geneeskunde
Meer informatie
banner image

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 100°C.

2

Zet de au bain-marie klaar: u hebt 2 potten nodig (een groter en een kleiner) of een pot en een kleiner hittebestendig vaatwerk.

3

Doe een kleine hoeveelheid water in de grotere pan - zodat straks het water de bodem van de kleinere kom niet aanraakt. Breng het water aan de kook en draai vervolgens het vuur naar matig.

4

Plaats dan de kleinere pot (of hittebestendig vaatwerk) in de grote pot. Doe in de kleinere schaal de eiwitten, begin ze te kloppen en onder voortdurend kloppen voeg ook erythritol, azijn en vanille extract toe.

5

Klop deze mixtuur gedurende 5-7minuten tot het een stijf en glanzend beslag is: als u de garde uit de geklopte eiwitten trekt, moeten er op de garde bijna rechte puntjes eiwit blijven zitten.

6

Bekleed de bakplaat met bakpapier en schenk er de opgeklopte eiwitten in. Maak er een rondje van ongeveer ⌀ 30 cm.

7

Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat de eiwitten spons voor 1,5 - 2 uur drogen op 100°C. Schakel de oven vervolgens uit (maar niet open doen!) en laat de spons in de gesloten oven compleet afkoelen - het duurt enkele uren maar het kan in de oven ook tot de volgende dag blijven zitten.

8

Als u de top van de spons aanraakt en het helemaal droog is en niks op uw vingers blijft plakken, weet u dat de spons klaar is.

9

Maak de crème voordat u het gaat serveren.

10

Klop kwark en honing samen in een kom. Halveer de vanille peul en met de top van uw mes haal de zaadjes van een helft vanille peul uit. Voeg deze aan de kwark mixtuur.

11

Met behulp van een lepel, zet een laag crème op de afgekoelde spons en versier de pavlova taart met aardbeien en gehakte pistachenoten.

TIP
Als u naar dezelfde taartvorm streeft zoals het op de afbeelding is, neem een lepel en trek daarmee de randjes van de taart omhoog nog voor het bakproces. Ga daarna volgens de instructies hierboven gewoon door.
Auteur van het recept
Team van Gezonde Eters
Maak uw receptenboek aan
  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij

Deel uw ervaringen en tips met anderen

Johny Jose B
09. april 2023

het wil na 3 uur niet hard worden, iemand een idee?

Automatische vertaling

Janina Ż-Szeląg
23. augustus 2022

Julia Staud
11. april 2022

banner image
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin

Abonneren op recepten

Hou alle nieuwe recepten bij! We sturen ze twee keer per week per e-mail. En als u ze niet lekker vindt, kunt u zich makkelijk afmelden.

Maak uw eigen receptenboek aan.

  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij