Vlierbessen mini taartjes
- 25 min
- 10 min
- Makkelijk
- 6 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 147 Kcal
- 12 g eiwit
- 8 g vet
- 10 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170°C voor en begin met voorbereiding van de sponse.
Mix de havervlokken in een mixer, voeg amandel boter en kokosolie toe.
Zet een muffin vorm neer klaar en in 8 hollen in de bakvorm plaats even grote papiervormpjes. Verdeel het gemixte beslag in 8 delen en maak van elke een soort pannenkoek. Plaats ze dan in de papiervormen. Bak voor 10 minuten en laat afkoelen.
In de tussentijd maak de vlierbessen crème. Doe agaragar en 4 lepels vlierbessensiroop in een klein pot. Laat 15 minuten zwellen.
Breng agaragar met siroop aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg 2 lepels kwark toe en laat het even samen met agaragar koken, 1 minuut is voldoende. Mix met de rest van de kwark en smeer deze als vulling op de gebakken sponse.
Verplaats deze vervolgens in naar de koelkast en laat voor 5 uur opstijven, liefst tot de volgende dag.
Deel uw ervaringen en tips met anderen