Volkoren berlinerbollen gebakken in oven
- 100 min
- 10 min
- Moeilijk
- 18 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 181 Kcal
- 4 g eiwit
- 5 g vet
- 30 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Doe meel in een grotere kom en maak er een klein kuiltje in de midden. Verkruimel er vervolgens gist en voeg 10g rietsuiker en 2 lepels boter toe.
Bedek de kom met een theedoek en laat de zuurdesem rijzen.
Voeg er vervolgens gesmolten boter, melk, vanille extract, ei dooiers en stevia toe.
Kneed het deeg heel goed. Bedek het deeg nogmaals en laat het voor ongeveer verder 1 uur rijzen.
Als het deeg klaar is, rollen we het op een licht bebloemde keuken uit zodat het deeg ongeveer 5 cm dik is. Met behulp van een glas of een ander rond vormpje snijden we dan rondjes van het deeg.
In de midden van elk rondje plaats een lepel marmelade en leg er een ander rondje deeg op.
Verbind de randjes met uw vingers.
Ga zo door ook met rest van het deeg.
De voorbereide berlinerbollen leg op een bakplaat met een vel bakpapier en laat ze nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 190°C.
Doe de gerezen berlinerbollen in de oven en bak op 190°C voor ca 10 minuten.
Gebakken berlinerbollen kunt u met poeder stevia bestrooien en meteen consumeren.
Opmerking: Deze volkoren berlinerbollen gebakken in de oven zijn natuurlijk niet even luchtig en vettig als diegene die we normaal in een winkel kopen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen