Geklaarde boter
- 10 min
- 25 min
- Moeilijk
- 1 porties
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 1933 Kcal
- 2 g eiwit
- 213 g vet
- 2 g koolhydraten
Ingrediënten
1 porties
Tags
Bereidingswijze
1
Snijd de boter in kleine blokjes, doe ze in een steelpan en laat ze op een matig vuur smelten. Roer tot er een schuimlaag op het oppervlak ontstaat. Verwijder het schuim met een lepel en zet het weg.*
2
Zet zodra er geen schuim meer ontstaat (na ongeveer 20 minuten) de boter opzij en zeef hem door een schone (passeer)doek in een afsluitbare glazen pot.
3
Sluit het potje nadat de boter volledig is afgekoeld en bewaar het bij kamertemperatuur.
4
*Zo verwijder je de melkbestanddelen en water uit de boter. Je houdt puur vet over.
TIP
Je kunt de geklaarde boter gebruiken om mee te bakken en braden of om zo te eten. Op een koele, droge plaats bewaard is de boter tot zes maanden houdbaar.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen