Winkelmandje is leeg
Zelfgemaakte roomkaas - basisrecept
- 10 min
- 0 min
- Makkelijk
- 1 porties
Is er iemand die niet van roomkaas houdt? Wacht maar tot je deze zelfgemaakte versie proeft. Maar wees gewaarschuwd! Je kunt beter meerdere porties maken, want het is snel op.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 446 Kcal
- 22 g eiwit
- 28 g vet
- 26 g koolhydraten
Ingrediënten
1 porties
Tags
Bereidingswijze
1
Neem een grotere kom. Plaats een zeef in de kom die er precies in past en een opening laat zodat de yoghurt eruit kan druipen.
2
Bekleed de zeef met een schone theedoek en vul hem met yoghurt vermengd met room.
3
Laat bij kamertemperatuur staan tot de volgende dag. Het overtollige water druppelt af en de roomkaas blijft over.
4
Er ontstaat ongeveer 450 g roomkaas - belangrijke informatie voor andere recepten.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Heeft iemand de versie met dierencrème geprobeerd om te koken? Wat is het smaakverschil met soja?
Automatische vertaling