Gistspread met eieren
- 5 min
- 6 min
- Makkelijk
Gistspread hoort weliswaar niet bij de meest voorkomende. Wat de smaak betreft, kan het u echter meer verrassen dan de favoriete klassiekers. Niet alleen dat u een behoorlijke portie vitamine B binnenkrijgt, maar u probeert ook iets nieuws. De spread smaakt heerlijk op elk moment van de dag.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 190 Kcal
- 12 g eiwit
- 14 g vet
- 4 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Ten eerste klop eieren met zout en peper in een kleinere kom.
2
In een pan verwarm boter met olijfolie op een matig vuur. Doe er de fijngesneden ui in en bak op een matig vuur gedurende 1-2 minuten.
3
Voeg vervolgens de verkruimelde gist toe, schenk er melk in en roer tot de gist gesmolten is (het duurt ongeveer 1-2 minuten).
4
Zodra de gist gesmolten is, voeg er de geklopte eieren toe. Verlaag het vuur naar matig en roer gedurende 2 minuten tot de mixtuur consistentie van een roerei heeft.
5
Serveer de spread liefst nog lauw.
TIP
Serveer de spread op een geroosterd zuurdesembrood en versier elke boterham met gehakte lente-ui.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen