Bloemkoolcurry met boekweit
- 10 min
- 30 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 337 Kcal
- 10 g eiwit
- 11 g vet
- 49 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de bloemkool, verdeel in roosjes en rasp fijn. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit in een pan de olijfolie, voeg de fijngesnipperde ui toe en fruit deze 2 minuten op een matig vuur.
Voeg na 2 minuten bloemkool, kerriepoeder, zout en pe‐ per toe en bak gedurende 25 minuten op een matig vuur. Giet tijdens het bakken steeds water bij de bloemkool, laat het water intrekken en herhaal het proces tot de bloemkool zacht is.
Giet tot slot de sojaroom over de bloemkool en roer. Meng de bloemkoolcurry met de boekweit, verdeel over 4 borden en strooi er voor het serveren de versgehakte peterselie overheen.
*Sojaroom is een plantaardig alternatief voor gewone room, het heeft een specifieke, nootachtige smaak.
Deel uw ervaringen en tips met anderen