ZoekenZoekenoznámeníMeldingMijn accountMijn accountCartCart 0
Ik wil koken Winkel Over ons Neem contact met ons op

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

  • 483 Kcal
  • 17,5 g eiwit
  • 32,5 g vet
  • 27,5 g koolhydraten

Natuurlijke begeleider voor je gezondheid en welzijn – Reishi

  • Ondersteunt de weerstand
  • Beschermt het hart
  • Helpt stressklachten verlichten
Meer informatie

Ingrediënten

Reishi - revitalisering, ontspanning, balans

  • Reken af met vermoeidheid
  • Levergezondheid
  • Traditionele Chinese geneeskunde
Meer informatie

Tags

banner image

Bereidingswijze

1

Doe volkorenbloem in een grotere kom.

2

Smelt boter en schenk het daarna in een kleinere kom. Voeg daaraan melk, zout en peper toe en klop. Voeg dit mengsel vervolgens aan de volkoren bloem.

3

Maak er een deeg van, rol in een folie en laat voor ca 30 minuten in de koelkast rusten.

4

In de tussentijd kook de broccoli. Doe genoeg hoeveelheid water in een kookpot, voeg ook zout toe en breng aan de kook. Als het water kookt, doe de broccoli erin en verlaag het vuur naar middelhoog. Kook tot het gaar is voor ca 10-15 minuten.

5

Verwarm de oven voor op 180°C.

6

Zet een ronde bakvorm klaar (∅ 25 cm) en vet deze met de rest van de geklaarde boter in of leg er een vel bakpapier in.

7

Neem het gekoelde deeg uit de koelkast, kneed nog eens goed door en rol het uit. Met behulp van de deegroller, verplaats het deeg naar de vorm. Pers het deeg in de randjes van de vorm en prik de hele bodem in met een vork.

8

Het is goed om over de bodem bijvoorbeeld droge bonen of kikkererwt te plaatsen en blindbakken: Leg een vel bakpapier op het deeg in de bakvorm en verdeel de steunvulling erop.

9

Bak in de oven voor 12-14 minuten op 170-180°C. Neem de bakvorm daarna uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen.

10

Leg de gekookte broccoli op het gebakken deeg.

11

In een kom klop room met eieren. Voeg er nog cottage, Parmezaan, gedroogde tomaten, zout en peper toe en schenk dit mengsel vervolgens over de broccoli heen.

12

Doe de quiche terug in de oven en bak nog 25-30 minuten.

13

Verdeel de gebakken quiche in 8 delen en serveer.

Auteur van het recept
Team van Gezonde Eters
Maak uw receptenboek aan
  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij

Deel uw ervaringen en tips met anderen

Andrea Kurfiřtová
13. januari 2024

Lekker. Ik heb slechts 100 g boter gedaan en de vorm niet afgeveegd. Ik bakte wat langer, ik had een behoorlijk dikke laag deeg op de bodem en ik had er meer van nodig. De volgende keer zou ik proberen niva toe te voegen in plaats van tomaten.

Automatische vertaling

inka50
20. oktober 2023

Maťuška Ja
01. september 2023

uitstekend

Automatische vertaling

banner image
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin

Abonneren op recepten

Hou alle nieuwe recepten bij! We sturen ze twee keer per week per e-mail. En als u ze niet lekker vindt, kunt u zich makkelijk afmelden.

Maak uw eigen receptenboek aan.

  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij