Bulgur met paddenstoelen
- 15 min
- 20 min
- Gemiddeld
Zorgen voor voldoende vezels in de voeding is een must voor elke dag. Een grondstof zoals bulgur kan hiervoor zorgen. Naast vezels bevat het ook belangrijke vitaminen en mineralen. Probeer daarom eens dit recept voor bulgur met paddenstoelen. Als lichte lunch kun je het meenemen naar je werk.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 521 Kcal
- 15 g eiwit
- 17 g vet
- 79 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1x middelgrote gele ui (fijn snijden)
- 3 teentjes knoflook (in plakjes snijden)
- 170 g tarwe bulgur (in droge staat)
- 30 g gedroogde paddenstoelen naar keuze ()
- 1x laurierblad (gedroogd)
- ½ theelepel gemalen karwij
- 400 ml groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde marjolein
- 1 eetlepels balsamicoazijn
- zout
- gemalen zwarte peper
Tags
Bereidingswijze
1
Verhit 2 lepel olijfolie in een pan. Voeg ui toe en fruit voor 1 minuut op een matig vuur.
2
Voeg gesneden knoflook toe en laat de geur even opkomen (ca ½ minuut).
3
Was bulgur en doe het vervolgens in een pot samen met gedroogde paddenstoelen (ook met water), laurierblad, karwij, zout en peper. Voeg nog bouillon toe en zet het deksel op de pot. Laat het voor ongeveer 20 minuten koken en roer af en toe alles goed samen.
4
Tenslotte breng de mix op smaak met marjolein en balsamico azijn. Verdeel de bulgur met paddenstoelen in 2 porties en serveer.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
een simpel maar lekker recept
Automatische vertaling
Lekker, snel en makkelijk!⭐️
Automatische vertaling
Ik hield helemaal niet van bulgur, maar nu zie ik dat het kwam omdat ik gewoon niet wist hoe ik het moest koken en vooral omdat ik geen goed recept had. Dit recept is helemaal simpel en TOP!!! 😍🤩🙏
Automatische vertaling