Groentebouillon - basis recept
- 10 min
- 120 min
- Makkelijk
- 1 porties
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 474 Kcal
- 12 g eiwit
- 20 g vet
- 61 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Pel knolselderij, wortel en peterselie en snij ze allemaal in stukjes die groot ongeveer als uw duim zijn.
Pel vervolgens de ui en maak de prei schoon. Snij ze allebei in stukken groot net als de wortelgroente.
Verhit 2 eetlepels boter in een grotere kookpan, doe de gesneden groente erin, roer en fruit voor ongeveer 4 minuten.
In de bouillon kunt u ook alle andere groente soorten toevoegen die u thuis hebt liggen.
De basis van de bouillon zou echter de wortelgroente moeten zijn, d.w.z. Wortel, knolselderij en peterselie. Van dit recept maakt u ongeveer een 1,5 liter bouillon.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Onvolledige procedure - bak gedurende 4 minuten of langer? 1,5 liter water blijven gieten? 2 uur koken? Of hoe lang?
Automatische vertaling