Rode linzensoep
- 10 min
- 35 min
- Gemiddeld
Als je van peulvruchten houdt maar niet wilt wachten tot ze zacht zijn, bespaart deze romige rode linzensoep met wortels en tomaten je tijd. De rode linzen koken snel met behoud van hun karakteristieke smaak. Ons recept zal ook in de smaak vallen bij veganisten, want er zit geen druppel room in de soep.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 229 Kcal
- 10 g eiwit
- 8 g vet
- 30 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Fruit de ui in olijfolie. Voeg de wortelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten.
2
Doe de geplette knoflook in de pan en rooster nog 2 minuten.
3
Roer de tomatenpuree en de tomaten erdoor en giet de bouillon erbij.
4
Breng de soep aan de kook en voeg de rode linzen toe, samen met de tijm.
5
Kook tot de linzen zacht zijn, wat ongeveer 25 minuten duurt.
6
Breng tenslotte op smaak met zout en peper.
7
Als u wilt, kunt u een snufje chilipoeder aan de soep toevoegen.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Zonder wortels is het ook heel lekker!
Automatische vertaling
Heerlijk, ik voeg gemalen kalkoen en citroensap toe.... love it ❤️
Automatische vertaling
Uitstekend, ik heb zojuist basilicum toegevoegd
Automatische vertaling