Aardappelsoep zoals van oma
- 2 min
- 33 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 203 Kcal
- 6 g eiwit
- 8 g vet
- 25 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 120 g witte ui
- 250 g rauwe aardappels kooktype B (in blokjes snijden)
- 100 g wortel (in blokjes snijden)
- 100 g wortelpeterselie (in blokjes snijden)
- 150 g bruine champignons (in plakjes snijden)
- 2x laurierblad
- 1 l groentebouillon
- 30 g gedroogde paddenstoelen naar keuze
- 2 theelepels gedroogde marjolein
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Verhit 2 lepels olijfolie in een grotere pot op een middelhoog vuur.
Zodra de olie verhit is, doe er de fijngesneden ui in en bak voor 2-3 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg er vervolgens ook de in blokjes gesneden aardappelen, wortel, peterselie, in plakjes gesneden champignons en laurierblad toe. Bak het allemaal op een middelhoog vuur voor 2-3 minuten.
Als alles gebakken is, schenk er 1 l groentebouillon in de pot, voeg gedroogde paddenstoelen toe en breng alles op smaak met zout en peper. Zet deksel op de pot, verlaag het vuur naar matig en kook onder het deksel voor 23-26 minuten.
Zodra de groente gaar is, voeg gedroogde marjolein in de soep en ook nog zout en peper indien gewenst.
Verdeel de gekookte soep in 4 borden en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Absoluut uitstekend!! Ik heb gewoon extra geperste knoflook op het einde gedaan. Het voegde precies de juiste smaak toe.
Automatische vertaling