
Pompoen soep
30 min
45 min
Gemiddeld
Als de pompoenoogst in de herfst is, kan pompoensoep uit hokkaido niet ontbreken. Dit seizoensrecept houdt je warm op kille dagen en verjaagt het ongedierte in je lichaam. Bovendien houd je geen afval over omdat de hokkaido pompoen helemaal gaar wordt in de soep. Tank bij met vitaminen en mineralen voor de winter.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 170 Kcal
- 4 g eiwit
- 10 g vet
- 15 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
In een middelgrote pan smelt geklaarde boter, voeg de fijngesneden ui toe en fruit.
2
Na ongeveer 5 minuten voeg er de gewassen en in blokjes gesneden pompoen en geperste knoflook en bak alles samen voor volgende 5 minuten.
3
Schenk bouillon in de pan met pompoen, zet er een deksel op en kook voor 30-35 minuten.
4
Zet de pan even op zij en laat afkoelen. Mix de soep met een staafmixer totdat het glad is.
5
Voeg kruiden en room in de soep toe. Meng alles goed samen en serveer.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
"Pompoen" is mijn favoriete bereiding (samen met bakken) van Hokkaido-pompoen! De combinatie met wortels is geweldig. Ik sprenkel heerlijke pompoenolie op het bord en strooi geroosterde pompoenpitten😍
Automatische vertaling