Preisoep
- 15 min
- 26 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 221 Kcal
- 3,7 g eiwit
- 16,2 g vet
- 14,8 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Schil de bovenste bladeren van de prei, snijd het onderste deel met de wortels en het bovenste verdorde deel eraf, was de prei en snijd hem samen met de sjalot in kleinere rondjes.
Verhit de boter in een pan, voeg de prei en sjalot toe en sauteer 5 minuten op een matig vuur.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10-15 minuten op een laag vuur sudderen tot de prei zacht is.
Snijd ondertussen het geroosterde brood in kleine blokjes.
Verhit een koekenpan en rooster het brood op een matig vuur tot de croutons aan alle kanten goudkleurig zijn (ongeveer 5 minuten).
Mix de soep met een staafmixer en voeg de room toe.
Breng op smaak met zout en peper, garneer met croutons en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekend en eenvoudig.
Automatische vertaling
Uitstekend recept, ik heb chili en knoflook toegevoegd, een klein blikje erwten, lijnzaad en kikkererwten-maïsbolletjes en het is heerlijk💚
Automatische vertaling