Wortelsoep met chili
- 10 min
- 35 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 305 Kcal
- 5 g eiwit
- 19 g vet
- 30 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Schrap de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de uien en hak de chilipeper fijn. Verhit in een pan de olijfolie, voeg de uien toe en fruit ze gedurende 4 minuten op een matig vuur. Voeg vervolgens de wortelen en de chilipeper toe en bak ze zachtjes op een laag vuur (ongeveer 1 minuut).
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep op een laag vuur doorpruttelen tot de wortelen zacht zijn (ongeveer 30 minuten).
Haal de soep van het vuur, voeg de kokosmelk toe en pureer met een staafmixer. Passeer de soep met behulp van een zeef, voeg de schil van 1 limoen toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 borden.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Stevig, smaakt zoals verwacht. Een heerlijk recept als je een stapel wortelen in huis hebt. de soep is relatief zoet en kan naar behoefte goed gekruid worden (garam masala, knoflook, kurkuma, etc.)
Automatische vertaling
Uitstekend!
Automatische vertaling