
Rode‑linzensoep
10 min
37 min
Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 251 Kcal
- 11 g eiwit
- 8 g vet
- 34 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Snijd de bosuitjes fijn, snijd de wortelen in plakjes en plet de teentjes knofiook. Pak een grotere pan, verhit de olijfolie, voeg de fijngesneden bosuitjes toe en fruit ze gedurende 5‑7 minuten op een matig vuur. Voeg de wortelen toe en fruit ze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de geplette knofiook toe en fruit nog 2 minuten.
Roer de tomatenpuree en de gesneden tomaten uit blik erdoor en giet de bouillon erbij. Breng het mengsel aan de kook en voeg de rode linzen toe samen met de tijm. Draai het vuur laag en kook het mengsel tot de linzen zacht zijn (ongeveer 25 minuten).
Breng de soep op smaak met zout en peper, verdeel over 4 borden en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik vond het te dik voor soep (niet genoeg soep) maar de smaak is uitstekend. Ik ga deze soep nog een keer maken, ik kan hem dunner maken.
Automatische vertaling German
Uitstekend, eenvoudig, gezond, snel klaar, vullend!
Automatische vertaling