Courgettepannenkoeken
- 20 min
- 12 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 455 Kcal
- 14 g eiwit
- 21 g vet
- 54 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Was de courgettes, rasp ze, breng ze op smaak met zout en breng ze over naar een zeef boven een kom. Laat de geraspte courgette 10‑15 minuten staan om het overtollige vocht te laten uitlekken en knijp de courgette voorzichtig uit, gewoon met je handen of in een schone theedoek.
Meng de courgette met de havermout en de eieren. Voeg de uitgeperste knofiook aan het mengsel toe en breng op smaak met marjolein, nootmuskaat, zout en peper.
Smelt in een koekenpan de geklaarde boter. Vorm pannenkoeken van het beslag en bak ze gedurende 3 minuten aan elke kant op een matig vuur. Verdeel de courgettepannenkoeken over 4 borden en serveer.
*Geklaarde boter of ghee is een van de traditionele boterbereidingen in India. De boter wordt gekookt en ontdaan van zijn eiwitten, waardoor hij langer houdbaar is en beter bestand is tegen hogere temperaturen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik moest meer water toevoegen, er zaten te veel vlokken in het recept. Anders heel lekker, je moet het zeker goed op smaak brengen en ik heb er ook een dip aan toegevoegd.
Automatische vertaling
Uitstekend, maar ik heb maar de helft van de vlokken gedaan
Automatische vertaling
Pekka 😍 Ik heb het al een paar keer gedaan :)
Automatische vertaling