Couscous met kalkoen en roomsaus
- 15 min
- 18 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 593 Kcal
- 38,7 g eiwit
- 22 g vet
- 53,3 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was, maak schoon en verdeel de broccoli in roosjes.
Doe genoeg water in een pan, breng aan de kook, voeg de broccoli toe en kook ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Giet vervolgens het water af en zet de broccoli opzij.
Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd het kalkoenvlees in kleinere stukken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui ongeveer 2 minuten op een matig vuur.
Voeg het gesneden vlees, de tijm, zout en peper toe en braad nog 7 minuten. Voeg één minuut voor het einde de geperste knoflook toe en laat hem geuren en zachtjes roosteren.
Giet de sojaroom erbij, voeg de voorgekookte broccoli toe en verwarm het mengsel nog 3 minuten.
Aan het eind kunt u alles op smaak brengen met zout en peper.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het was goed, maar er ontbrak iets, ik heb meer knoflook, meer kruiden en wat kaas toegevoegd. Naar mijn mening is couscous als bijgerecht in dit geval niet helemaal een gelukkige keuze, ik heb toen wat pasta gekookt en dat smaakte veel beter. Geweldig recept, maar ik moest er veel aan veranderen om tevreden te zijn 😅
Automatische vertaling
het beste recept uit het kookboek van maximaal 30 minuten
Automatische vertaling