Gemberkip met wilde rijst
- 65 min
- 36 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 498 Kcal
- 36 g eiwit
- 20 g vet
- 43 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Rasp de gember, snijd het vlees in blokjes en doe het samen met de olie in een kom. Voeg zout, peper en kerriepoeder toe. Meng alles door elkaar en laat de kip minstens 1 uur in de koelkast marineren. Kook de rijst in licht gezouten water gaar (ongeveer 20‑25 minuten) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak in een grotere pan de gemarineerde stukjes kip in de geklaarde boter gedurende ongeveer 7 minuten op een matig vuur.
Voeg de kokosroom toe en laat nog 4 minuten koken. Verdeel het mengsel over 4 borden en serveer met de gekookte wilde rijst.
*Kokosroom is een plantaardig alternatief voor gewone room. Het is bij uitstek geschikt voor Thaise gerechten.
Deel uw ervaringen en tips met anderen