Gierstrisotto
- 15 min
- 25 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 525 Kcal
- 18 g eiwit
- 11 g vet
- 90 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ovenschaal (20 cm × 30 cm) klaar.
Snijd de wortelen en pompoen in kleinere blokjes, de broccoli in kleine roosjes en de prei in dunne plakjes.
Giet het kokend water 3 keer over de gierst en giet af. Doe het dan in de voorbereide ovenschaal.
Voeg de gehakte groenten, maïs, geperste knoflook, olijfolie, kerriepoeder, zout en peper toe. Giet de hete groentebouillon erover en roer door.
Plaats het bereide mengsel in de voorverwarmde oven. Bak bij 180 °C tot het vocht verdampt is en de gierst gaar is (15-20 minuten). Roer de risotto tijdens het bakken om en voeg zo nodig water toe. Bestrooi de risotto met peterselie en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het is erg lekker en een lust voor het oog
Automatische vertaling Hungarian