Huisgemaakte volkoren pizza
- 60 min
- 25 min
- Gemiddeld
De beste volkoren pizza is zelfgemaakte volkoren pizza. Probeer ons recept en je zult zien dat je voortaan naar de pizzeria gaat alleen nog maar voor spaghetti of lasagne. Speel met de ingrediënten en bak een vegetarische of vleesversie. Buon appetito.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 223 Kcal
- 11 g eiwit
- 7 g vet
- 29 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Meng het meel, de olie, gist, warme melk, zout en suiker in een kom. Dek af met een theedoek en zet op een warme plaats om minstens 1 uur te rijzen.
2
Meng de tomaten uit blik, het geplette teentje knoflook en tijm, oregano en een snufje zout in een andere kom.
3
Rol het deeg uit tot een cirkel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
4
Verdeel het mengsel van tomaten, knoflook en kruiden over het deeg.
5
Zet de verse tomaten en mozzarella erop. Allebei in plakjes gesneden. Bak in de voorverwarmde oven bij 190°C voor ca. 25 minuten.
TIP
U kunt nog andere ingrediënten aan de pizza toevoegen - bijv. spinazie, kip, ham, groenten enz.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Bij roggemeel is het deeg na het bakken droger en tijdens de verwerking juist erg plakkerig. Voor mij zal ik het de volgende keer proberen met spelt in plaats van rogge
Automatische vertaling
Uitstekend! Het deeg is slop slop en iedereen kan er op doen wat hij wil. Ik gebruikte speltvolkorenmeel en het deeg kwam mooi uit.
Automatische vertaling