Kerrie met scampi’s
- 5 min
- 30 min
- Moeilijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 218 Kcal
- 24 g eiwit
- 10 g vet
- 8 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Maak de scampi’s schoon. Verwijder hoofd en schild van de scampi’s en zet deze op zij.
Op een koekenpan met een lepel koolzaadolie rooster de scampi’s samen met in de plakjes gesneden knoflook. Zet het daarna even op zij.
In een klein pot warm 1 theelepel koolzaadolie op. Voeg er de hoofden en schilden van scampi’s toe. Stamp het zachtjes met een pollepel en schenk er water in (150ml).
Laat het 10 minuten op een matig vuur koken. Giet het vervolgens in een kom af en zet op zij.
Doe de pan met scampi’s en knoflook terug op het fornuis. Voeg doperwten en bloemkool toe en rooster.
Daarna voeg kerrie en bouillon van scampi hoofden toe. Reduceer de vloeistof tot helft (ca 10 minuten).
Schenk er vervolgens room in, voeg de rest van de kruiden en limoensap en schil toe. De mix gaat perfect met rijst.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
het ziet er anders uit dan op de foto, misschien omdat ik het vereenvoudigd heb met kant-en-klare garnalen, maar het is heerlijk
Automatische vertaling