Kip uit één pan met groenten
- 10 min
- 45 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 427 Kcal
- 24 g eiwit
- 15 g vet
- 44 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel de ui en hak hem grof. Maak de paprika schoon en snijd haar in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snij de kippendijen doormidden en kruid ze met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de gehalveerde dijen toe en bak ze op een matig vuur 2-3 minuten aan elke kant. Haal de dijen dan uit de pan op een bord en zet ze even apart.
Laat de pan met het vet op het vuur staan, voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze anderhalve minuut op een zacht vuurtje. Voeg vervolgens de fijngehakte paprika, knoflook, tomaten uit blik, rozemarijn, oregano en tijm toe aan de pan en sauteer alles gedurende 2 minuten.
Voeg vervolgens 500 ml water toe aan de pan en kook het geheel gedurende ongeveer 10 minuten op een laag vuur. Bereid ondertussen een grotere ovenschaal of braadpan.
Zout en peper het mengsel na 10 minuten in de pan, roer de orzo erdoor en zet de pan opzij. Doe het mengsel over in een ovenschaal of braadpan, leg er de gebruinde kippendijen op, plaats in een voorverwarmde oven en bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Verhoog na deze tijd de temperatuur tot 220 °C en bak nog eens 10 minuten.
* Pasta in de vorm van rijst of orzo zijn kleine deegwaren gemaakt van griesmeel (semolina) - het is geen echte rijst, hoewel orzo op rijst lijkt en soortgelijke toepassingen in de keuken heeft; het kan worden gebruikt als een klassiek bijgerecht, maar ook voor de bereiding van risotto of salades met pasta.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Een zeer smakelijk gerecht
Automatische vertaling
Het hele gezin vond het leuk :)
Automatische vertaling
Goed
Automatische vertaling