Kipmengsel met bloemkool en kokosmelk
- 10 min
- 25 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 450 Kcal
- 30 g eiwit
- 27 g vet
- 20 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verdeel de helft van de bloemkool in roosjes en rasp de andere helft grof.
Snijd de ui fijn en fruit hem in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de geperste knoflookteentjes toe en bak even mee.
Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en bak alles op een laag vuur.
Voeg de geraspte bloemkool in de pan toe, giet de bouillon erbij en laat het onder het deksel sudderen.
Als de bouillon is geabsorbeerd, controleer of de bloemkool voldoende gaar is. Zo niet, giet dan wat water erbij en laat opnieuw sudderen.
Voeg nu de bloemkoolroosjes, kurkuma en kerriepoeder toe aan de pan en giet de kokosmelk erover.
Laat 10 minuten koken en breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte rijst of broodjes.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik vond het vrij dun, je kon makkelijk meer bloemkool raspen, ik heb ook meer knoflook geperst en als laatste gemalen chili gestrooid, maar ik hou van sterke smaken, het recept is uitstekend en ik vond het erg lekker, ik ga het zeker nog een keer maken:))
Automatische vertaling
heel lekker recept..
Automatische vertaling
Dit recept is heerlijk. Ik kook vaak.
Automatische vertaling