Polenta met paddenstoelen en kikkererwt
- 45 min
- 15 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 468 Kcal
- 17 g eiwit
- 14 g vet
- 64 g koolhydraten
Ingrediënten
- 60 g gedroogde paddenstoelen naar keuze ()
- 3 teentjes knoflook
- 200 g voorgekookte kikkererwten
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1650 ml groentebouillon
- 2 eetlepels citroensap
- 500 ml sojamelk (u kunt het door halfvolle koemelk vervangen)
- 250 g instant polenta
- 50 g mozzarella light (fijnraspen)
- zout
- peper
Bereidingswijze
Laat gedroogde paddenstoelen tenminste 30 minuten in water wekken. Snij ze vervolgens in kleinere stukjes.
Snij knoflook in reepjes. Giet water van de kikkererwt af en spoel het nog eens onder schoon water af.
In een grotere pan verhit koolzaadolie en voeg er de gesneden paddenstoelen en kikkererwt toe. Bak op een middelgroot tot groot vuur voor 3-5 minuten tot de paddenstoelen water onttrekken.
Voeg tijm, oregano en gesneden knoflook toe en bak voor volgende 1 minuut.
Schenk ca 150 ml groentebouillon en citroensap in de pan en breng op smaak met zout en peper. Verhoog het vuur naar groot en breng de bouillon aan de kook. Vervolgens verlaag het vuur weer naar middelgroot en laat alles 3 minuten koken.
In een andere grote pot breng de rest van de bouillon (1500ml) en melk aan de kook.
Voeg polenta toe, verlaag het vuur naar matig en onder constant roeren kook voor 4-5 minuten.
Op het moment dat polenta dik begint te worden, voeg mozzarella toe en zet de pot op zij.
Verdeel polenta in 4 kommen en serveer met ¼ van de paddenstoelen mix.
Deel uw ervaringen en tips met anderen