Romige sperziebonen
- 7 min
- 20 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 316 Kcal
- 8 g eiwit
- 23 g vet
- 22 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Laat de bonen eerst ontdooien.
In de tussentijd smelt boter en 2 lepels olijfolie in een grotere pot.
Zodra de vet verhit is, doe er de fijngesneden ui in en bak op een middelhoog vuur gedurende 3-4 minuten.
Voeg er vervolgens 1 lepel speltbloem toe en fruit de bloem gedurende 1-2 minuten op een middelhoog vuur onder constant roeren zodat er een roux van wordt.
Zodra de roux klaar is, verlaag het vuur naar matig, schenk er 250 ml halfvolle melk en 120 ml room in, voeg nootmuskaat, zout en peper toe en kook gedurende 9-10 minuten onder constant roeren tot het mixtuur dik wordt.
Zodra de romige mixtuur dik is geworden, voeg er 1 thee lepel azijn toe en ook de sperziebonen. Roer alles goed en laat het nog 3-4 minuten koken op een matig vuur.
Verdeel de romige bonen in porties en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb een extra eetlepel azijn toegevoegd (ik gebruikte wijnbily) en dille en zaden
Automatische vertaling