Salade met quinoa en scampi’s
- 10 min
- 40 min
- Makkelijk
Terecht is quinoa als een van de superfoods een favoriet ingrediënt van vele gerechten geworden. Aan de supereigenschappen van quinoa hebben we nog een heerlijk zeevrucht toegevoegd - scampi’s. U gaat van deze combinatie houden. Niet alleen dat het lekker is maar het is ook mooi om ernaar te kijken.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 319 Kcal
- 15 g eiwit
- 11 g vet
- 40 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Op een middelhoog vuur verhit in een pan olijfolie en bak er ui (voor ongeveer 2 minuten).
2
Voeg knoflook toe en daarna ook de schone scampi’s. Bak voor volgende 5 minuten steeds op een middelhoog vuur.
3
Na afloop van de gegeven tijdsinstructies voeg er tomaten, courgette en quinoa toe en schenk bouillon in. Breng aan de kook en laat quinoa koken (bij middelhoog vuur zal het ongeveer 30 minuten duren). In het geval dat alle vochtigheid verdampt, voeg er nog water toe om te vermijden dat de quinoa zal aanbakken.
4
Tenslotte breng op smaak met zout en peper en serveer.
TIP
Voordat u de salade serveren gaat, kunt u het met verse basilicum versieren.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het leek mij dat het koken van garnalen gedurende 30 minuten erg lang is. Dus heb ik ze apart gemaakt en uiteindelijk gemengd met quinoa. Het was geweldig.
Automatische vertaling
uitstekend
Automatische vertaling