Scampi’s in zoete chilisaus met bulgur
- 15 min
- 25 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 569 Kcal
- 35 g eiwit
- 17 g vet
- 69 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Kook bulgur in ca 250 ml gezouten water voor 12 minuten en laat het daarna 10 minuten staan.
Verhit 2 lepels olijfolie in een pan, voeg er de fijngehakte ui en bak voor 3-4 minuten.
Voeg de gekneusde knoflook, scampi’s, paprika, chili, tomatenpuree en gesneden tomaten toe.
Roer goed en bak op een middelmatig vuur voor 5-7 minuten.
Schenk 200 ml groentebouillon of water in de pan, voeg honing toe en roer nog een keer.
Zet een deksel op de pan en laat het 10 minuten koken.
Verdeel de gekookte scampi’s in 2 porties en serveer met bulgur.
Deel uw ervaringen en tips met anderen