Spinazieknoedels met tomatensaus
- 10 min
- 20 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 290 Kcal
- 16 g eiwit
- 14 g vet
- 25 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g verse spinaziebladeren
- 60 g parmezaanse kaas (raspen)
- 2x ei
- 200 g volkoren speltmeel
- 250 g ricotta
- zout
- 30 g geklaarde boter
Tags
Bereidingswijze
Onderdompel de spinazie in kokend water, wring uit en hak in kleine stukjes.
Meng de gehakte spinazie, de Parmezaanse kaas, de eieren, het speltmeel, de ricotta, het zout en de gesmolten boter in een grote kom.
Maak een glad en compact deeg. Als het deeg te dun is, voeg dan het meel toe, als het te dik is, voeg dan een beetje water toe.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen om lange smalle rollen te vormen.
Snijd stukjes ter grootte van uw duim van de rolletjes. U kunt elk stukje met een vork aandrukken.
Breng het water aan de kook in een grote pot en breng op smaak met veel zout. Giet de knoedels in een keer in het kokende water en laat het koken.
Haal ze uit het water zodra ze boven komen drijven.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan, voeg fijngehakte ui en geperste knoflook toe. Bak 3-4 minuten. Giet het blik tomaten erin, breng op smaak met tijm en rozemarijn, zout en peper. Laat 5 minuten koken.
Serveer de knoedels overgoten met tomatensaus. Kan geserveerd worden met een beetje Parmezaanse kaas erop.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Voor mij is het een goed recept als ik zin heb in een lunch zonder vlees, maar de dumplings waren erg plakkerig, dus ik heb ze uiteindelijk gevormd met behulp van een lepel en ze rechtstreeks in het water gegooid.
Automatische vertaling
Ik weet niet of het aan de vertaling ligt. In de Poolse keuken zijn hoeven noedels gemaakt van gekookte aardappelen en hier zit geen gram van dit ingrediënt in 🤷♀️
Automatische vertaling
Erg lekker 👍
Automatische vertaling