Zure linzen
- 13 min
- 48 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 306 Kcal
- 15 g eiwit
- 5 g vet
- 49 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Ten eerste kook de linzen. Doe de uitgesorteerd linzen in een pot, voeg ongeveer 1l water toe, daarnaast ook laurierblad en breng aan de kook op een hoog vuur. Zodra het water begint te koken, draai de vuur laag en kook verder op een laag vuur gedurende 30 minuten tot de linzen gaar zijn. Als het nodig is, voeg er nog water toe.
In de tussentijd maak de groente klaar. Pel de ui en snij in dunne plakjes. Pel de aardappelen, maak ze schoon en rasp ze vervolgens fijn.
Zodra de linze gekookt zijn, giet het overbodige water af in een doos en bewaar max. 500 ml voor later gebruik.
Verhit vervolgens 2 lepels koolzaadolie in een diepere pan en voeg er de gesneden ui toe. Bak de ui gedurende ca 2-3 minuten tot het bruin is op een matig tot hoog vuur. Voeg er daarna de fijngesneden aardappelen, de rest van het linzenwater en 800 ml groentebouillon toe. Kook de linzen totdat ze in volume toenemen en dikker worden (10-15 minuten).
Ten slotte breng op smaak met azijn, zout en peper en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
uitstekend! en veel vezels
Automatische vertaling
Het recept is onlogisch geschreven, vooral punt 4. Eerst wordt het water uit de linzen gegoten. Vervolgens worden de ui en aardappelen gebakken, bedekt met de rest van het water en de bouillon. Dan mis ik de vermelding dat je linzen moet toevoegen, omdat we plotseling wachten tot ze groter worden... Maar waar, in een pot die is uitgeschakeld (trouwens, als we hem al als gaar hebben uitgeschakeld? , er zal waarschijnlijk geen grote volumetoename zijn) 🙂
Automatische vertaling