Winkelmandje is leeg
Wortel-aardappelpuree
- 15 min
- 40 min
- Makkelijk
Hou je van kleuren op je bord? Dan komt ons recept voor aardappelpuree met wortelen goed van pas. Je kunt het in een kwartiertje klaarmaken en je hebt niets meer nodig dan de basisingrediënten. Bovendien geeft de wortel een mooie oranje kleur aan de puree en samen met de geklaarde boter krijg je er vitamine A in. Garneer met gehakte peterselie of bosuitjes bij het serveren.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 230 Kcal
- 8 g eiwit
- 1 g vet
- 47 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Maak de aardappelen en wortelen schoon en snijd ze in ongeveer even grote blokjes.
2
Kook in gezouten kokend water gaar.
3
Giet het water af en stamp de gekookte aardappelen en wortelen met een pureestamper door elkaar. Klop met een handmixer terwijl u de kokende melk toevoegt tot een gladde massa.
4
Maak de puree zacht met geklaarde boter en voeg zout naar smaak toe. Serveer als bijgerecht met vlees.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb ook zoete aardappel toegevoegd, heerlijk
Automatische vertaling
.
Automatische vertaling
snel, makkelijk, erg lekker
Automatische vertaling German