Dip met gebakken aubergine
- 5 min
- 35 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 223 Kcal
- 7 g eiwit
- 14 g vet
- 17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2x grotere aubergine
- 1 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tahini
- 1 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de aubergines en prik de schil overal met een vork.
Doe de hele aubergines in de oven en bak ze gedurende 25-35 minuten totdat het oppervlak verschrompeld is.
Haal ze daarna uit de oven en laat ze even afkoelen en halveer de aubergines overlangs.
Haal het gebakken vruchtvlees eruit. Doe het in een blender en mix samen met een lepel olijfolie, sesampasta, citroensap en een teen knoflook.
Mix alles glad en breng op smaak met zout en peper.
Voor het serveren kunt u het met granaatappel pitten en verse koriander versieren.
Serveer de dip bij een stuk gegrilde vlees of met broodkoeken.
Deel uw ervaringen en tips met anderen