Winkelmandje is leeg
Kikkererwtenspread
- 5 min
- 0 min
- Makkelijk
De meesten van ons kennen kikkererwtenspread als hummus. In onze andere recepten hebben we al uitgelegd hoe je dat maakt. Maar nu is het tijd voor de echte spread, waarbij naast kikkererwten ook gist of kwark goed van pas komen. Wil je het proberen?
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 174 Kcal
- 7 g eiwit
- 9 g vet
- 13 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Doe de kikkererwten met de edelgistvlokken, olijfolie, citroensap en kwark in een blender. Blend alles tot een gladde massa.
2
Breng de spread op smaak met komijn, zout en peper en serveer.
3
*Edelgist wordt niet gebruikt om te rijzen, maar om gerechten op smaak te brengen. Het bevat veel eiwitten, mineralen en vitamine B1, B2 en B3.
TIP
Een volkoren tortilla besmeerd met kikkererwtenspread en belegd met plakjes groenten en ei is een geweldige, snelle snack.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ingrediënten die moeilijk te mengen zijn, heb ik olijfolie toegevoegd (misschien is het beter om gekookte kikkererwten te mengen met het water dat overblijft na het koken). Ik voegde mayonaise en ketchup aan de pasta toe en de consistentie was niet zo droog. de smaak van de pasta is zo-zo.
Automatische vertaling