Selder spread met wortel
- 10 min
- 15 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 164 Kcal
- 7 g eiwit
- 7 g vet
- 14 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Spoel de linzen af, doe in een kookpan en schenk er koud ongezouten water bij. Breng het water aan de kook en kook het op een matig vuur gaar (het zal ongeveer 15 minuten duren).
Warm 2 eetlepels olijfolie op een koekenpan op, voeg er de fijngesneden sjalot toe en fruit voor 2-3 minuten op een matig vuur.
Voeg er de schone en geraspte wortels samen met de geraspte selder toe en braad voor 10 minuten op een matig vuur. Roer het mengsel af en toe goed.
Doe ca 2 eetlepels water in de groente. Voeg er de gekookte linzen, kerrie, een lepel citroensap en een snufje zout toe. Braad het nog 3 minuten en roer het af en toe goed.
Laat de spread afkoelen en bewaar dan in de koelkast of serveer meteen.
*De spread liefst binnen 4 dagen gebruiken.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Heerlijk, evenwichtig van smaak, lekker ;-)
Automatische vertaling
Voor mij is het meer linzen-wortel
Automatische vertaling