Vleesspread voor op toast
- 15 min
- 48 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 213 Kcal
- 11 g eiwit
- 9 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1x middelgrote witte ui (fijn snijden)
- 300 g rundergehakt
- 2x middelgrote wortel (in plakjes snijden)
- 1x blad peterselie (in plakjes snijden)
- 2x rode paprika (in blokjes snijden)
- 1x prei (in plakjes snijden)
- 250 g grote vlezige tomaat (in blokjes snijden)
- 200 ml water
- 2 teentjes knoflook
- 8x sneetjes volkorenbrood
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit in een diepere koe‐ kenpan de olijfolie, voeg de fijngesnipperde ui toe en bak het rundergehakt hierin gedurende 3 minuten op een matig vuur.
Voeg de schoongemaakte en gesneden wortelen, peterse‐ lie, paprika, prei en tomaten aan de pan toe en giet er 200 ml water op. Zet de koekenpan in de oven, dek af met een deksel en bak gedurende ongeveer 45 minuten.
Laat het mengsel afkoelen en pureer het tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en roer er 2 geplette teentjes knofiook doorheen.
Rooster de sneetjes volkorenbrood, besmeer ze met de afgewerkte spread en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
dit is echt een super recept...
Automatische vertaling