Aardappelkoeken met paddenstoelen
- 20 min
- 110 min
- Makkelijk
- 4 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 554 Kcal
- 15 g eiwit
- 18 g vet
- 78 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kg rauwe aardappels kooktype C (of zoete aardappel)
- 40 g geklaarde boter ghee
- 1x kleinere gele ui (fijn snijden)
- 100 g bruine champignons (in blokjes snijden)
- 70 g gedroogde paddenstoelen (vooraf in water weken)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 100 g volkoren speltmeel
- 1 een bos verse dille (ca. 5 g)
- 200 g amandel yoghurt
- 20 ml olijfolie
- 1 eetlepels citroensap
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in schil in gezouten water (ongeveer 1 uur).
In de tussentijd smelt en verwarm 20 g ghee, voeg er de fijngesneden ui en bak voor 2 minuten.
Vervolgens voeg de in blokjes gesneden champignons en gedroogde paddenstoelen.
Bak voor volgende 15 minuten.
Voeg er daarna zout, peper en tijm toe.
Als de aardappelen klaar zijn, stamp ze en voeg er het paddenstoelenmengsel en meel toe en meng het allemaal goed samen.
Maak van het deeg koeken en bak deze op een pan op de rest van de ghee. Ongeveer 4 minuten van beide kanten.
Tenslotte maken we de saus. Meng amandel yoghurt, olie, citroensap, gehakte dille, zout en peper samen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Niets bijzonders, smakeloos...
Automatische vertaling
Uitstekende diversificatie van de eetkamer
Automatische vertaling