Chili con carne
- 10 min
- 45 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 548 Kcal
- 36 g eiwit
- 15 g vet
- 67 g koolhydraten
Ingrediënten
- 240 g volkoren rijst
- 100 g rode ui
- 100 g rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zoete gemalen paprika
- 1 theelepel cayennepeper
- 400 g rundergehakt
- 300 ml rundbouillon (een ander soort kan gebruikt worden)
- 400 g gesneden tomaten uit blik
- 400 g voorgekookte rode bonen
- 1 snufje zout
- peper
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de rijstsoort). Snipper ondertussen de uien, maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de knofiook in plakjes.
Verhit in een diepere, grotere pan één eetlepel olijfolie, voeg de uien, de knofiook, het zoete paprikapoeder, de cayennepeper en de paprikablokjes toe en fruit gedurende 3 minuten op een matig vuur. Voeg het vlees toe en bak het nog ongeveer 20 minuten onder voortdurend roeren.
Voeg de bouillon toe aan het mengsel samen met de tomaten en de bonen. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Dek de pan af met een deksel en laat het mengsel op een laag vuur 20 minuten koken, onder af en toe roeren.
Verdeel het vleesmengsel over 4 borden en serveer met de gekookte rijst.
Deel uw ervaringen en tips met anderen