Saffraan risotto
- 10 min
- 40 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 427 Kcal
- 5,7 g eiwit
- 22 g vet
- 50,5 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Snij de ui fijn.
Verhit 1 lepel olijfolie in een koekenpan en fruit de gesneden ui op een matig vuur
Voeg de rijst toe en fruit op een matig vuur totdat het glazig wordt (3 minuten).
Schenk in de rijst 1 opscheplepel bouillon en voeg er saffraan en paddenstoelen toe. Verhoog het vuur naar een middelhoog en laat de bouillon intrekken.
Schenk vervolgens met een opscheplepel de rest van de bouillon toe aan de rijst totdat de rijst zacht wordt. In het geval dat u geen bouillon meer hebt, kunt u ook het water van paddenstoelen of gewone water gebruiken.
Wanneer de rijst gekookt is en alle vochtigheid verdampt, doe er zout en peper in.
De gekookte risotto kunt u wat zachter maken met geklaarde boter.
Roer alles goed met elkaar, verdeel in porties en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekende risotto. Ik heb meer champignons toegevoegd (3 handenvol), ook een theelepel gemalen buisvormige champignons toegevoegd en bestrooid met Parmezaanse kaas.
Automatische vertaling