Winkelmandje is leeg
Zelfgemaakte roomkaas
- 720 min
- 0 min
- Makkelijk
- 1 porties
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 694 Kcal
- 27 g eiwit
- 49 g vet
- 36 g koolhydraten
Ingrediënten
1 porties
Bereidingswijze
1
Hang een zeef in een grotere kom en bekleed deze met een schone theedoek. Meng de yoghurt met room en giet het mengsel op de theedoek.
2
Laat het mengsel op kamertemperatuur rusten tot de volgende dag zodat het overtollige vocht kan uitlekken en de pure roomkaas overblijft (ongeveer 450 g). Breng de afge‐ werkte kaas op smaak met peper en serveer met verse bieslook.
TIP
Je kunt de roomkaas ook gebruiken in het cacaodessert en de eierspread verderop in het boek. Het is ook lekker met bijvoorbeeld brood en komkommerschijfjes.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Altijd uitstekend. Ik maak verschillende smaken. Soms van yoghurt met maar 2,7% vet, maar dan moet ik het lang laten uitlekken.
Automatische vertaling