Winkelmandje is leeg
Bloemkoolsoep met kokosmelk
- 10 min
- 35 min
- Makkelijk
Waarom staan crèmesoepen bij ons altijd bovenaan? Omdat ze zo makkelijk zijn en ontzettend lekker. Dat is precies wat onze bloemkoolsoep is.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 260 Kcal
- 4 g eiwit
- 24 g vet
- 8 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Was de bloemkool en rasp hem grof.
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pot en fruit er de fijngesneden ui in op een matig vuur. Voeg de geraspte bloemkool en gemberpoeder toe en roer door.
3
Giet 200 ml water en 400 ml kokosmelk erover. Kook het mengsel ongeveer 10-12 minuten tot de bloemkool gaar is.
4
Zodra de bloemkool gaar is, zet de soep opzij, blend met een staafmixer of tafelmixer en breng op smaak met zout en peper.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb de hele bloemkool gekookt in water waar ik meteen de groentebouillon in heb gegooid, ik had geen bouillon, ik was geïnspireerd door het toevoegen van kerrie en de soep was voortreffelijk 👌
Automatische vertaling
Bom, erg lekker, super consistentie (ik gebruikte melk in een blikje). Ik voegde kerrie en limoensap toe, geraspte nootmuskaat erover, en het was echt geweldig.
Automatische vertaling