Bonensoep met pompoen
- 15 min
- 25 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 426 Kcal
- 22 g eiwit
- 13,1 g vet
- 56,3 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Maak al de groente schoon. Als u Hokkaido pompoen wil gebruiken, hoeft u het niet eens te pellen.
Snij de ui fijn, wortel en selder in kleinere blokjes en pompoen in grotere blokken zodat het niet te slap wordt gedurende het koken. Snij knoflook in plakjes.
Giet de bonen in blik af.
Verhit olijfolie in een pan, voeg er ui, selder en wortel en bak voor 5 minuten op een matig vuur.
Voeg er vervolgens knoflook, tomatenpuree, pompoen en de afgegoten bonen toe en bak nog 1 minuut.
Schenk daarna bouillon in de pot. Kook gedurende 15-20 minuten op een matig vuur.
Leg in elke kom enkele bladeren verse spinazie, schenk er de soep overheen en bestrooi tenslotte met Parmezaanse kaas.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Een uitstekende combinatie. Als laatste gebruikte ik gedroogde bonen (een nacht geweekt, ongeveer een uur gekookt in bouillon).
Automatische vertaling