Fijne rode biet soep
- 15 min
- 30 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 188 Kcal
- 6 g eiwit
- 4 g vet
- 31 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepels koolzaadolie
- 1x grote witte ui (fijn snijden)
- 1 teentje knoflook
- 700 g rode biet (schillen en in blokjes snijden)
- 200 g aardappels (in blokjes snijden)
- 1 l groentebouillon
- peper
- snufje zout
- 100 g witte yoghurt
- 1 theelepel gemalen karwij
- 1 theelepel verse mierikwortel (fijnraspen)
- 1 theelepel koriander
Tags
Bereidingswijze
Verhit koolzaadolie in een pot.
Voeg ui en geperste knoflook toe en rooster voor ca 3 minuten.
Vervolgens voeg rode biet en aardappelen toe en bak voor 5 minuten.
Schenk er bouillon in en kook onder een deksel voor ca 25 minuten.
Maak in de tussentijd yoghurt dip.
In een kleinere kom mix samen yoghurt, 1 theelepel karwij, mierikswortel en koriander en doe het vervolgens even in de koelkast.
Als rode biet en aardappelen gaar zijn, mix alles met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met yoghurt dip.
Deel uw ervaringen en tips met anderen