Winkelmandje is leeg
Kikkererwtensoep
- 15 min
- 30 min
- Makkelijk
Als je echt een kleine revolutie wilt maken in je soeprepertoire, probeer dan ons recept voor kikkererwtensoep. Het heeft een originele smaak die je met niets anders kan verwarren, en het is niet moeilijk te bereiden. Vervang de klassieke dierlijke zure room door sojaroom of andere plantaardige zure room en dan kunnen ook veganen ervan genieten.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 230 Kcal
- 10 g eiwit
- 5 g vet
- 36 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Fruit de fijngehakte sjalotten en de geraspte knoflook in een eetlepel olijfolie in een pan.
2
Voeg de schoongemaakte en in blokjes gesneden wortelen en knolselderij toe, giet de bouillon erbij, voeg het blik gesneden tomaten, tamari en de voorgekookte kikkererwten toe, roer om en laat 10 minuten onder de deksel koken.
3
Serveer de soep met een zure room en grof gehakte basilicum.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Geweldig 🥰
Automatische vertaling
Heerlijke, simpele en snelle soep! Ik moest de groenten langer koken om ze zachter te maken en naar smaak voegde ik een kruidenmix met komijn en kurkuma toe. Man en dochter likten elkaar achter de oren. :)
Automatische vertaling