Kippenbouillon - basisrecept
- 25 min
- 195 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 139 Kcal
- 3,1 g eiwit
- 7,5 g vet
- 15 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een bakplaat klaar.
Maak je groenten klaar: Pel en halveer de uien, schil en halveer de wortelen en de wortelpeterselie in de lengte, schil en snijd de selderij in stukjes die ongeveer even groot zijn als de wortelen en pel de teentjes knoflook.
Spreid de kippenbotten uit op een bakplaat, besprenkel met zonnebloemolie en voeg de groenten toe. Plaats de bakplaat in de oven en bak voor ongeveer 45 minuten bij 200 °C. De groenten en kippenbotjes moeten goudgeel en licht gebakken zijn.
Zet de geroosterde groenten en het vlees over in een hoge pan, voeg 2 liter water, de hele peper en het laurierblad toe, dek de pan af met een deksel en breng alles aan de kook. Kook de bouillon minstens 1 uur op een matig vuur als u een zwakkere bouillon wilt, of tot 2,5 uur als u een sterkere bouillon wilt. Als u langer gaat koken, kunt u tijdens het proces iets meer water toevoegen.
Zeef de bouillon door een fijne zeef en verwerk de groenten en het vlees in een ander gerecht - meng bijvoorbeeld alles met volkorenrijst.
Laat de bouillon afkoelen, giet hem in een afsluitbare pot en bewaar hem in de koelkast, waar hij ongeveer 1 week houdbaar is.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Nou, het is echt LUXE, anders maak ik de bouillon niet meer.
Automatische vertaling
Optocht!👍
Automatische vertaling