ZoekenZoekenoznámeníMeldingMijn accountMijn accountCartCart 0
Ik wil koken Winkel Over ons Neem contact met ons op

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

  • 139 Kcal
  • 3,1 g eiwit
  • 7,5 g vet
  • 15 g koolhydraten

Hydratatie en verjonging bij elke slok van ons collageen

  • Tegen rimpels
  • Helpt cellulitis te bestrijden
  • Lekkere smaak, geen visaroma
Meer informatie

Ingrediënten

Effectieve en veilige aanvulling van 100% van de dagelijkse dosis magnesium

  • Ondersteuning voor regeneratie
  • Helpt tegen migraines
  • Meer dan 1.000 beoordelingen
Meer informatie
banner image

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een bakplaat klaar.

2

Maak je groenten klaar: Pel en halveer de uien, schil en halveer de wortelen en de wortelpeterselie in de lengte, schil en snijd de selderij in stukjes die ongeveer even groot zijn als de wortelen en pel de teentjes knoflook.

3

Spreid de kippenbotten uit op een bakplaat, besprenkel met zonnebloemolie en voeg de groenten toe. Plaats de bakplaat in de oven en bak voor ongeveer 45 minuten bij 200 °C. De groenten en kippenbotjes moeten goudgeel en licht gebakken zijn.

4

Zet de geroosterde groenten en het vlees over in een hoge pan, voeg 2 liter water, de hele peper en het laurierblad toe, dek de pan af met een deksel en breng alles aan de kook. Kook de bouillon minstens 1 uur op een matig vuur als u een zwakkere bouillon wilt, of tot 2,5 uur als u een sterkere bouillon wilt. Als u langer gaat koken, kunt u tijdens het proces iets meer water toevoegen.

5

Zeef de bouillon door een fijne zeef en verwerk de groenten en het vlees in een ander gerecht - meng bijvoorbeeld alles met volkorenrijst.

6

Laat de bouillon afkoelen, giet hem in een afsluitbare pot en bewaar hem in de koelkast, waar hij ongeveer 1 week houdbaar is.

TIP
Gebruik ook de peterseliegroen - voeg ze ongeveer 20 minuten voor het einde van het koken toe aan de bouillon. Als u een grotere hoeveelheid wilt maken en die enkele maanden wilt bewaren, giet de bouillon gewoon in milieuvriendelijke plastic zakjes in de hoeveelheid die u het vaakst gebruikt en vries die in de vriezer in.
Auteur van het recept
Team van Gezonde Eters
Maak uw receptenboek aan
  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij

Deel uw ervaringen en tips met anderen

Denisa Procházková
17. november 2024

Nou, het is echt LUXE, anders maak ik de bouillon niet meer.

Automatische vertaling

kkgjd4ktztprivaterelayappleidcom
04. oktober 2023

Optocht!👍

Automatische vertaling

sipova.vlad
06. december 2022

banner image
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin

Abonneren op recepten

Hou alle nieuwe recepten bij! We sturen ze twee keer per week per e-mail. En als u ze niet lekker vindt, kunt u zich makkelijk afmelden.

Maak uw eigen receptenboek aan.

  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij