Mungbonen soep
- 20 min
- 50 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 203 Kcal
- 13 g eiwit
- 6 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Laat de mungbonen tenminste 3 uur in water weken voordat u met het maken van de soep begint. De beste optie is de mungbonen 1 dag van tevoren in water laten weken.
Als de bonen klaar zijn, kunnen we de fijngesneden ui op koolzaadolie fruiten. Voeg er in plakjes gesneden knoflook en tenslotte ook kerrie, karwij en chili toe. Bak het allemaal voor ca 2 minuten.
Schenk er vervolgens bouillon, afgegoten mungbonen en breng aan de kook.
Kook op middelgroot vuur voor ongeveer 50 minuten.
Breng de gekookte soep op smaak met zout en peper en serveer met vers koriander.
De soep is tamelijk dik. U kunt er nog water toevoegen als u wil.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Heerlijke soep, ik heb marjolein en gerookte paprika toegevoegd en het smaakte naar een worstje.. jammie, ik heb het al drie keer gemaakt
Automatische vertaling