Pompoen-appel soep
- 25 min
- 55 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 156 Kcal
- 2 g eiwit
- 10 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet een bakplaat neer klaar en leg er een vel bakpapier op.
Maak de pompoen schoon, haal de zaadjes daaruit en snij het samen met appels in kleinere stukjes. Verspreid deze vervolgens op de bakplaat.
Snij knoflook in plakjes en leg deze ook op de bakplaat. Schenk erover 2 lepel olijfolie en bestrooi met gedroogde tijm.
Doe de bakplaat in de oven en bak voor 30-35 minuten op 170-180°C.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan op een matig vuur en bak er de fijngesneden sjalot en gebakken knoflook.
Voeg de gebakken pompoen en appels toe, schenk er bouillon in en kook op een middelmatig vuur voor 15 minuten.
Laat de soep afkoelen en mix het vervolgens met een handblender.
Breng op smaak met zout en peper.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Oef, het was walgelijk, de normale pompoencrème die ik met room maak is 100% beter, dit walgelijke ding nooit meer..
Automatische vertaling
Erg goed
Automatische vertaling