Soep met gember en wortel
- 10 min
- 40 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 143 Kcal
- 2 g eiwit
- 7,4 g vet
- 17,4 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Snij de lente-ui fijn. Maak de wortels schoon, halveer ze in de lengte en snij vervolgens in plakjes.
Verwarm de kokosolie in een kookpan en fruit de lente-ui op een laag vuur.
Voeg de gember toe, na een momentje ook de wortels en fruit voor ca 10 minuten.
Schenk de bouillon in de gebakken groente, dek met het deksel af en breng aan de kook. Kook op een matig vuur totdat de wortel zacht is (ongeveer 25 minuten).
Zet de soep op zij en laat het even afkoelen. Mix het vervolgens met een handmixer.
Breng de gemixte soep op smaak met zout, peper en sinaasappelsap.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekende milde soep, ik had geen sinaasappelsap, maar het was zelfs zonder sinaasappelsap uitstekend.
Automatische vertaling