Soep met kikkererwten
- 5 min
- 28 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 311 Kcal
- 12 g eiwit
- 9 g vet
- 46 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote pan. Voeg de fijnge‐ snipperde ui toe en fruit deze gedurende 2‑3 minuten op een laag vuur.
Strooi het volkorenmeel over de ui en meng de twee. Verhoog dan het vuur naar matig, voeg de gerookte paprika en nootmuskaat toe. Giet de bouillon erbij en voeg de kikkererwten samen met de bonen toe. Laat 10‑15 minuten koken.
Roer de bulgur erdoor en laat afgedekt nog 10 minuten koken op een matig vuur. Giet vervolgens de haverroom erbij. Blend tot slot de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 borden en serveer elke portie bestrooid met verse peterselie.
*Bulgur is voorgekookte, gebroken volkorentarwe met een typische notensmaak. Het is licht verteerbaar en overal verkrijgbaar.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Verdikt met amarant in plaats van bulgur, zeer dikke consistentie, ik heb het verdund met water
Automatische vertaling