Spinaziesoep met spiegelei
- 20 min
- 25 min
- Makkelijk
Wat dacht je van een romige spinaziesoep met room. Je hoeft niet eens op vers te wachten, je kan het ook met diepvries doen, en als je de caloriewaarde wilt verminderen, kan je de koemelkroom ruilen voor sojaroom. Met een spiegelei of gerookte zalm is het genoeg voor een licht diner.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 169 Kcal
- 7 g eiwit
- 6 g vet
- 22 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Fruit de fijngesneden ui en sjalot in een eetlepel olijfolie in een pan.
2
Voeg de gewassen spinazieblaadjes toe en sauteer gedurende ongeveer 5 minuten.
3
Giet de bouillon erbij, dek af met een deksel en laat 10 minuten koken.
4
Zet na 10 minuten de soep opzij, pers er 3 teentjes knoflook in en mix met een staafmixer tot een gladde massa.
5
Breng de soep op smaak met zout en peper en verzacht met sojaroom. Serveer bijvoorbeeld met een spiegelei of gerookte zalm.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Geweldige gearomatiseerde soep. Ik waardeer de keuze van specerijen en kruiden in deze recepten enorm, aangezien ik er geen kan bedenken om te gebruiken. Ook deze ging weer heel snel voorbij.
Automatische vertaling